marți, 26 mai 2015

Chestionar

Teatrul vechi Mihai Eminescu

Teatru Mihai Eminescu  din Oravita este cel mai vechi teatru din Romania.Aceste este o replica la o scara mai mica a teatrului "Burgtheater" din Viena.
 De-a lungul timpului s-au perindat foarte multe trupe de teatru,precum si multe personalitati unul dintre acestia fiind chiar marele poet Mihai Eminescu,avand rolul de sufleor in acea vreme.
 Clădirea teatrului umple de uimire pe vizitatori prin stilul, frumuseţea şi bogăţia sa arhitecturală şi decorativă şi rămâne o mărturie peste timp a artei barocului târziu, deoarece nu s-a modificat de la ridicarea teatrului şi inaugurarea sa oficială din toamna anului 1817, în prezenţa familiei imperiale de la Viena, Francisc I de Austriaşi Carolina-Augusta.



Semeringul banatean

 In continuare va voi prezenta unul din cele mai frumoase trasee montane pe care l-am parcurs vreodata.
 Fiind locuitor al orasului Oravita nu am cum sa trec fara sa va prezint cel mai vechi traseu montan Anina-Oravita datand de peste 200 de ani..Daca va aflati prin apropiere nu ezitai in a face o calatorie cu mocanita.
 Ruta are o lungime de 34 de kilometri, o diferenta de nivel de 337 metri, 14 tuneluri si 10 viaducte parcurgand distanta in aproximativ 2 ore.

Cascada Bigar

  Cascada Bigăr este una dintre cele mai frumoase locuri din ţara noastră! Cei de la The World Geography au fost atât de impresionaţi de micuţa cascadă românească, încât au plasat-o în fruntea topului cascadelor unice în lume! Este un loc magic situat la doar cativa kilometri de localitatea Oravita.Este o minunatie a naturii,pe care nu trebuie sa o ratezi daca esti un pasionat al calatoriilor.
   In mica mea excursie am intalnit turisti din toate colturile tarii,fiind si ei de asemenea impresionati de frumusetea micutei cascade.
   Daca ar fii sa descriu frumoasa cascada pot spune ca seamna cu o ciuperca plina de muschi peste care curge cea mai limpede si albastra apa pe care am vazut-o vreodata.
  Dar cuvintele sunt de prisos,mai jos am atasat cateva imagini cu superba cascada